Een Raam Bestellen: Tips en Advies voor een Succesvolle Aankoop

isolerenmetcaparol.be  » Uncategorized »  Een Raam Bestellen: Tips en Advies voor een Succesvolle Aankoop

Een Raam Bestellen: Tips en Advies voor een Succesvolle Aankoop

0 Comments

Raam Bestellen: Tips en Advies voor een Succesvolle Aankoop

Het bestellen van ramen kan een spannende stap zijn in het bouw- of renovatieproces. Ramen spelen namelijk een essentiële rol in zowel de esthetiek als de functionaliteit van een gebouw. Of je nu op zoek bent naar nieuwe ramen voor je huis, kantoor of commerciële ruimte, het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je overgaat tot het bestellen van ramen. In dit artikel delen we enkele handige tips en adviezen om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt.

 1. Meet nauwkeurig: Voordat je begint met het bestellen van ramen, is het belangrijk om nauwkeurige metingen te hebben van de opening waarin de ramen geplaatst moeten worden. Meet zowel de breedte als de hoogte van de opening op meerdere punten om eventuele afwijkingen in grootte te identificeren. Houd ook rekening met eventuele obstakels zoals leidingen of raamdecoratie die invloed kunnen hebben op de grootte en plaatsing van het raam.
 2. Kies het juiste materiaal: Ramen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, aluminium en PVC. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Houten ramen bieden bijvoorbeeld een warme uitstraling en goede isolatie, terwijl aluminium ramen duurzaamheid en onderhoudsgemak bieden. PVC-ramen zijn dan weer budgetvriendelijk en vereisen weinig onderhoud. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw behoeften op het gebied van duurzaamheid, isolatie, onderhoud en esthetiek.
 3. Overweeg de beglazing: Het type beglazing is een belangrijke factor bij het bestellen van ramen. Dubbele beglazing is tegenwoordig de standaard, omdat het zorgt voor betere isolatie en geluidsdemping. Er zijn echter ook opties zoals driedubbele beglazing voor nog betere isolatiewaarden. Daarnaast kun je kiezen voor speciale coatings die de zonnewarmte reflecteren of geluidswerend glas voor een rustige leefomgeving.
 4. Denk aan ventilatie: Naast lichtinval is ventilatie ook essentieel in een ruimte. Overweeg daarom welk type raam geschikt is om voldoende frisse lucht binnen te laten. Draai-kiepramen zijn bijvoorbeeld erg populair omdat ze zowel open kunnen klappen als op een kier gezet kunnen worden voor optimale luchtcirculatie.
 5. Kies een betrouwbare leverancier: Het bestellen van ramen doe je idealiter bij een betrouwbare en ervaren leverancier. Zoek naar bedrijven met goede recensies en referenties om er zeker van te zijn dat je kwalitatieve ramen ontvangt en kunt rekenen op professionele installatie en service.
 6. Vraag om garanties: Zorg ervoor dat je duidelijkheid hebt over de garantievoorwaarden voordat je overgaat tot aankoop. Betrouwbare leveranciers bieden vaak garanties op zowel het materiaal als de installatie van de ramen. Dit geeft je gemoedsrust en vertrouwen in je aankoop.

Het bestellen van ramen kan een investering zijn die jarenlang meegaat. Door goed geïnformeerd te zijn en rekening te houden met bovenstaande tips, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuzes maakt en kunt genieten van kwalitatieve ramen die perfect passen bij jouw behoeften en stijl.

 

4 Veelgestelde Vragen over het Bestellen van Ramen in België: Aluminium of PVC? Kosten per m²? Vervangingskosten? Beste PVC Ramen?

 1. Wat is het beste aluminium of PVC ramen?
 2. Wat kosten ramen per m2?
 3. Wat kost het om ramen te vervangen?
 4. Wat zijn de beste PVC ramen?

Wat is het beste aluminium of PVC ramen?

Zowel aluminium als PVC ramen hebben hun eigen unieke kenmerken en voordelen, dus het is moeilijk om te zeggen welk materiaal het beste is. Het hangt af van verschillende factoren, zoals jouw specifieke behoeften, budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het vergelijken van aluminium en PVC ramen:

Aluminium ramen:

– Duurzaamheid: Aluminium is een sterk materiaal dat bestand is tegen corrosie, vervorming en weersinvloeden. Aluminium ramen gaan doorgaans lang mee zonder veel onderhoud.

– Slank profiel: Aluminium profielen kunnen slanker zijn dan PVC profielen, waardoor ze een meer moderne uitstraling kunnen geven aan de ramen.

– Kleuropties: Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je meer ontwerpmogelijkheden hebt om aan jouw stijlvoorkeuren te voldoen.

– Goede isolatie: Hoewel aluminium op zichzelf geen goede isolator is, kunnen aluminium ramen worden voorzien van thermische onderbrekingen (isolatiestrips) om de warmteoverdracht te verminderen.

PVC ramen:

– Prijs: Over het algemeen zijn PVC ramen iets goedkoper dan aluminium ramen, waardoor ze een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor mensen met een beperkt budget.

– Isolatie: PVC heeft van nature goede isolerende eigenschappen, waardoor PVC ramen zorgen voor een efficiënte warmte-isolatie en geluidsdemping.

– Onderhoudsgemak: PVC ramen vereisen weinig onderhoud. Ze zijn bestand tegen corrosie, roest en verkleuring, en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met water en milde zeep.

– Kleuropties: PVC ramen zijn meestal verkrijgbaar in een beperkter aantal kleuren in vergelijking met aluminium ramen.

Het is belangrijk om de verschillende aspecten van aluminium en PVC ramen af te wegen en te bepalen welke het beste past bij jouw specifieke behoeften, budget en esthetische voorkeuren. Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen bij professionele raamleveranciers om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat kosten ramen per m2?

De kosten van ramen per vierkante meter kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, het type beglazing, de afmetingen en eventuele extra opties. Hier zijn enkele richtlijnen voor de gemiddelde kosten van ramen per vierkante meter:

 1. PVC-ramen: De prijs van PVC-ramen varieert meestal tussen €250 en €500 per vierkante meter, afhankelijk van de kwaliteit van het profiel, het type beglazing en eventuele extra functies zoals inbraakwerendheid of geluidsisolatie.
 2. Houten ramen: Houten ramen hebben doorgaans een iets hogere prijsrange, variërend tussen €400 en €800 per vierkante meter. Dit komt omdat hout een natuurlijk materiaal is dat meer onderhoud vereist en duurder is om te produceren.
 3. Aluminium ramen: Aluminium ramen hebben vaak een prijskaartje tussen €500 en €900 per vierkante meter. Aluminium is een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen weersinvloeden, maar het kan iets duurder zijn dan PVC of hout.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van de leverancier, het merk en eventuele extra’s die je kiest, zoals speciale beglazingsopties of aanvullende accessoires.

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor jouw specifieke situatie, raden we aan om contact op te nemen met verschillende leveranciers of raamspecialisten. Zij kunnen jouw wensen en behoeften bespreken en een offerte op maat maken op basis van de benodigde afmetingen en specificaties.

Wat kost het om ramen te vervangen?

De kosten voor het vervangen van ramen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type raam, het materiaal, de afmetingen, de beglazing en de complexiteit van de installatie. Het is daarom moeilijk om een exacte prijs te geven zonder specifieke details.

Over het algemeen kunnen we stellen dat het vervangen van ramen een investering is. Het is echter belangrijk om te bedenken dat nieuwe ramen ook voordelen bieden, zoals betere isolatie, energiebesparing en verhoogd comfort in huis. Dit kan op lange termijn leiden tot lagere energiekosten.

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor het vervangen van ramen, is het raadzaam om contact op te nemen met professionele leveranciers of installateurs. Zij kunnen jouw specifieke situatie beoordelen, zoals het aantal ramen dat moet worden vervangen en eventuele extra vereisten, en je een gedetailleerde offerte geven.

Het is ook de moeite waard om te informeren naar eventuele subsidies of premies die beschikbaar zijn voor energie-efficiënte renovaties. In sommige gevallen kunnen deze financiële ondersteuning bieden bij het vervangen van oude ramen door energiezuinigere opties.

Kortom, de kosten voor het vervangen van ramen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is raadzaam om professionele adviezen in te winnen en offertes op maat aan te vragen om een beter idee te krijgen van de kosten in jouw specifieke situatie.

Wat zijn de beste PVC ramen?

Er zijn verschillende merken die bekend staan om het leveren van kwalitatieve PVC ramen. Hier zijn enkele van de beste PVC raammerken die vaak worden aanbevolen:

 1. Deceuninck: Deceuninck is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige PVC ramen. Ze bieden een breed scala aan stijlen, kleuren en afwerkingen, waardoor je ramen kunt vinden die perfect passen bij jouw smaak en de architectuur van je huis.
 2. Reynaers: Reynaers is een Belgisch merk dat bekend staat om zijn innovatieve en duurzame PVC raamsystemen. Ze combineren esthetiek met functionaliteit en bieden op maat gemaakte oplossingen voor zowel residentiële als commerciële gebouwen.
 3. Veka: Veka is een wereldwijd erkend merk dat hoogwaardige PVC raamsystemen produceert. Ze staan bekend om hun uitstekende isolatie-eigenschappen, duurzaamheid en onderhoudsgemak.
 4. Schüco: Schüco is een toonaangevend merk dat bekend staat om zijn innovatieve technologieën en hoogwaardige PVC ramen. Ze bieden diverse stijlen, designs en kleuropties, waardoor je ramen kunt vinden die perfect passen bij jouw wensen.

Het is belangrijk op te merken dat de “beste” PVC ramen afhangt van jouw specifieke behoeften, budget en voorkeuren. Het wordt aanbevolen om advies in te winnen bij professionele raamleveranciers of installateurs, zodat zij je kunnen helpen bij het kiezen van de beste PVC ramen die passen bij jouw situatie. Daarnaast is het altijd verstandig om te kijken naar garanties, certificeringen en recensies van andere klanten om een weloverwogen keuze te maken.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.