Geef je woning een nieuwe look met Praxis Steenstrips

isolerenmetcaparol.be  » praxis »  Geef je woning een nieuwe look met Praxis Steenstrips

Geef je woning een nieuwe look met Praxis Steenstrips

0 Comments
praxis steenstrips

Praxis Steenstrips: Een Prachtige en Eenvoudige Manier om je Woning te Transformeren

Wil je graag de uitstraling van je woning vernieuwen, maar zie je op tegen het gedoe en de kosten van een volledige gevelrenovatie? Dan zijn Praxis steenstrips wellicht de perfecte oplossing voor jou. Met steenstrips kun je eenvoudig een nieuwe look aan je gevel geven, zonder dat daarbij ingrijpende verbouwingen nodig zijn.

Wat zijn steenstrips precies? Steenstrips zijn dunne platen die gemaakt zijn van echt natuursteen of keramiek. Ze hebben dezelfde uitstraling als traditionele bakstenen, maar zijn veel dunner en lichter van gewicht. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk over bestaande muren worden aangebracht, zonder dat er extra funderingen of structurele aanpassingen nodig zijn.

Eén van de voordelen van Praxis steenstrips is dat ze in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn. Of je nu houdt van een klassieke baksteenlook of juist een moderne betonlook wilt creëren, er is altijd wel een variant die bij jouw smaak en woning past. Bovendien kunnen steenstrips zowel binnen als buiten worden gebruikt, waardoor je niet alleen je gevel, maar ook bijvoorbeeld je woonkamer of keuken kunt transformeren.

Een ander voordeel van Praxis steenstrips is dat ze relatief eenvoudig zelf te plaatsen zijn. Met behulp van speciale lijm en gereedschap kun je de strips gemakkelijk op de muur bevestigen. Het is wel belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen, zoals het reinigen en egaliseren van de ondergrond. Als je hier geen ervaring mee hebt, is het raadzaam om advies in te winnen bij een professional.

Naast het feit dat steenstrips esthetisch aantrekkelijk zijn, bieden ze ook praktische voordelen. Ze zorgen namelijk voor extra isolatie van je woning. De luchtruimte tussen de steenstrips en de bestaande muur fungeert als een isolerende laag, waardoor warmteverlies wordt verminderd en energiekosten kunnen worden bespaard.

Bij Praxis vind je een ruim assortiment aan steenstrips, zodat je altijd iets kunt vinden dat past bij jouw wensen en budget. Daarnaast biedt Praxis ook alle benodigde materialen en gereedschappen om zelf aan de slag te gaan met het plaatsen van de steenstrips.

Kortom, als je op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare manier om je woning een nieuwe uitstraling te geven, overweeg dan zeker Praxis steenstrips. Met hun brede assortiment aan stijlen en kleuren, eenvoudige installatie en isolerende eigenschappen zijn ze een geweldige keuze voor iedereen die zijn huis wil transformeren zonder al te veel gedoe. Breng een bezoek aan Praxis of bekijk hun website voor meer informatie en inspiratie!

 

6 Veelgestelde Vragen over Praxis Steenstrips: Kosten, Installatie en Meer

 1. Wat zijn de kosten van praxis steenstrips?
 2. Waar vind ik informatie over het aanbrengen van praxis steenstrips?
 3. Welke soorten steenstrips zijn er verkrijgbaar bij praxis?
 4. Hoe lang duurt de installatie van praxis steenstrips gemiddeld?
 5. Is het mogelijk om zelf praxissteens tripts te installeren?
 6. Wat is de beste manier om muren met steenstrips te bekleden?

Wat zijn de kosten van praxis steenstrips?

De kosten van Praxis steenstrips kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type steenstrip, de hoeveelheid die je nodig hebt en eventuele extra benodigdheden voor installatie. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijs per vierkante meter varieert tussen de €30 en €100.

Het is belangrijk op te merken dat dit een indicatie is en dat de exacte prijzen kunnen verschillen. Het is altijd verstandig om de actuele prijzen te controleren bij Praxis of contact op te nemen met een medewerker in de winkel voor specifieke informatie over de kosten van Praxis steenstrips.

Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele extra kosten, zoals lijm, gereedschap en mogelijke voorbereidingswerkzaamheden aan de muur. Het is raadzaam om een budget op te stellen en advies in te winnen bij een professional om een nauwkeurige schatting te krijgen van de totale kosten voor jouw specifieke situatie.

Het kan ook handig zijn om naar eventuele aanbiedingen of kortingen te kijken die Praxis mogelijk heeft op steenstrips. Op die manier kun je mogelijk besparen op de kosten van het materiaal.

Kortom, hoewel we geen exacte prijzen kunnen geven zonder specifieke details over jouw project, kun je bij Praxis steenstrips vinden in verschillende prijsklassen. Het is altijd verstandig om contact op te nemen met Praxis of een bezoek te brengen aan hun winkel voor meer informatie over de actuele prijzen en eventuele kortingen.

Waar vind ik informatie over het aanbrengen van praxis steenstrips?

Voor gedetailleerde informatie over het aanbrengen van Praxis steenstrips kun je terecht op de website van Praxis zelf. Op hun website vind je een speciale sectie gewijd aan steenstrips, waar je stapsgewijze instructies kunt vinden over hoe je de steenstrips kunt installeren.

Daarnaast biedt Praxis ook vaak handige video’s en tutorials aan waarin het proces van het plaatsen van steenstrips wordt gedemonstreerd. Deze video’s kunnen een nuttige visuele handleiding zijn om je te helpen bij het correct aanbrengen van de steenstrips.

Het is ook raadzaam om de handleiding of instructies te lezen die bij de specifieke steenstrips worden geleverd. Hierin worden vaak specifieke richtlijnen gegeven met betrekking tot het voorbereiden van de ondergrond, het gebruik van lijm en andere belangrijke aspecten van de installatie.

Als je nog specifieke vragen hebt over het aanbrengen van Praxis steenstrips, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Praxis. Zij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en eventuele twijfels weg te nemen.

Kortom, voor uitgebreide informatie en instructies over het aanbrengen van Praxis steenstrips kun je terecht op de website van Praxis zelf. Vergeet niet om ook eventuele handleidingen of instructies bij de aangeschafte steenstrips door te nemen voor specifieke richtlijnen.

Welke soorten steenstrips zijn er verkrijgbaar bij praxis?

Bij Praxis zijn er verschillende soorten steenstrips verkrijgbaar, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij jouw smaak en stijl past. Enkele populaire soorten steenstrips die je bij Praxis kunt vinden, zijn onder andere:

 1. Natuursteen steenstrips: Deze steenstrips zijn gemaakt van echt natuursteen en bieden een authentieke en natuurlijke uitstraling aan je gevel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten natuursteen, zoals marmer, leisteen, graniet en kwartsiet. Elke variant heeft zijn eigen unieke kleuren- en textuurpatronen.
 2. Keramische steenstrips: Deze steenstrips zijn gemaakt van keramiek en bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Ze kunnen worden geproduceerd in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloze combinaties kunt creëren die passen bij jouw persoonlijke smaak.
 3. Betonlook steenstrips: Als je houdt van een moderne uitstraling met een industriële touch, dan zijn betonlook steenstrips een goede keuze. Deze strips hebben de look van beton, maar zijn veel lichter en dunner dan echte betonnen panelen. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt om een eigentijdse uitstraling aan je woning te geven.
 4. Baksteenlook steenstrips: Voor de liefhebbers van de klassieke baksteenlook biedt Praxis ook steenstrips die de uitstraling hebben van traditionele bakstenen. Deze strips hebben dezelfde kleur- en textuurpatronen als bakstenen, waardoor je een nostalgische sfeer kunt creëren zonder dat je echte bakstenen hoeft te gebruiken.

Het assortiment steenstrips bij Praxis kan variëren, dus het is raadzaam om de website of de dichtstbijzijnde Praxis-winkel te bezoeken om het actuele aanbod te bekijken. Daar kun je ook terecht voor deskundig advies en inspiratie om de juiste steenstrips te kiezen voor jouw project.

Hoe lang duurt de installatie van praxis steenstrips gemiddeld?

De installatietijd van Praxis steenstrips kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, het type ondergrond en de ervaring van degene die de installatie uitvoert. Over het algemeen kan de installatie van steenstrips redelijk snel verlopen in vergelijking met traditionele gevelrenovaties.

Bij kleinere projecten, zoals het bekleden van een accentmuur in een kamer, kan de installatie doorgaans binnen één tot twee dagen worden voltooid. Dit omvat meestal het voorbereiden van de ondergrond, het aanbrengen van de lijm en het plaatsen van de steenstrips. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor een goede voorbereiding en ervoor te zorgen dat de lijm voldoende droogtijd krijgt voordat je verder gaat met eventuele afwerking.

Voor grotere projecten, zoals het bekleden van een gehele gevel, kan de installatietijd langer zijn. Dit hangt af van factoren zoals de grootte en complexiteit van de gevel en eventuele bijkomende werkzaamheden, zoals het aanbrengen van isolatiemateriaal. In dergelijke gevallen kan de installatie enkele dagen tot zelfs enkele weken in beslag nemen.

Het is belangrijk op te merken dat als je geen ervaring hebt met het plaatsen van steenstrips of als je twijfelt over bepaalde aspecten van het proces, het raadzaam is om professioneel advies in te winnen of een vakman in te schakelen. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de benodigde tijd en het uitvoeren van de installatie op een efficiënte en kwalitatieve manier.

Onthoud dat een goede voorbereiding en zorgvuldige installatie essentieel zijn om ervoor te zorgen dat de steenstrips goed hechten en langdurig meegaan. Het kan dus de moeite waard zijn om voldoende tijd te nemen voor het proces, zodat je kunt genieten van een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat.

Is het mogelijk om zelf praxissteens tripts te installeren?

Ja, het is zeker mogelijk om zelf Praxis steenstrips te installeren. Praxis biedt een ruim assortiment aan steenstrips en de benodigde materialen en gereedschappen om zelf aan de slag te gaan.

Het plaatsen van steenstrips vereist wel enige voorbereiding en nauwkeurigheid. Hier zijn de basisstappen die je moet volgen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vlak is. Verwijder eventuele losse delen of oneffenheden van de muur.
 2. Lijm aanbrengen: Breng een geschikte lijm aan op de achterkant van de steenstrips met behulp van een lijmkam. Zorg ervoor dat je gelijkmatig verdeelt over het oppervlak.
 3. Plaatsing: Druk de steenstrips stevig tegen de muur, beginnend vanaf de onderkant en werk naar boven toe. Zorg ervoor dat je ze recht en op gelijke hoogte plaatst.
 4. Voegwerk: Nadat de lijm is opgedroogd, kun je voegmortel aanbrengen tussen de voegen van de steenstrips om ze mooi af te werken.

Het is belangrijk om nauwkeurig te werken en eventueel advies in te winnen bij Praxis of een professional als je geen ervaring hebt met dit soort klussen.

Houd er rekening mee dat elke situatie anders kan zijn, dus lees altijd goed de instructies op het product en volg deze nauwkeurig op voor het beste resultaat.

Wat is de beste manier om muren met steenstrips te bekleden?

Het bekleden van muren met steenstrips vereist zorgvuldige voorbereiding en nauwkeurige uitvoering. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om de beste resultaten te behalen:

 1. Voorbereiding van de ondergrond: Zorg ervoor dat de muur schoon, vlak en vrij van losse delen is. Verwijder eventuele verfresten, behang of andere afwerklagen. Repareer eventuele scheuren of gaten in de muur en egaliseer indien nodig met een geschikt vulmiddel.
 2. Priming: Breng een geschikte primer aan op de muur voordat je begint met het plaatsen van de steenstrips. Dit zorgt voor een betere hechting en voorkomt dat vocht in de muur kan doordringen.
 3. Lijm aanbrengen: Gebruik een hoogwaardige lijm speciaal ontworpen voor steenstrips. Breng deze lijm gelijkmatig aan op de achterkant van elke strip met behulp van een getande lijmkam. Zorg ervoor dat je voldoende lijm aanbrengt om een stevige hechting te garanderen.
 4. Plaatsing van steenstrips: Begin bij de onderkant van de muur en werk geleidelijk naar boven toe. Druk elke strip stevig tegen de muur en schuif deze lichtjes heen en weer om ervoor te zorgen dat deze goed vastzit in de lijmlaag.
 5. Voegafwerking: Nadat alle steenstrips zijn geplaatst en de lijm is opgedroogd, kun je de voegen afwerken. Dit kan worden gedaan met een voegmortel die overeenkomt met de kleur van de steenstrips. Breng de voegmortel aan met een voegspaan en verwijder overtollige mortel met een vochtige spons.
 6. Afwerking en onderhoud: Laat de voegmortel volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Zodra dit is gebeurd, kun je eventuele resterende lijmresten voorzichtig verwijderen met een zachte borstel of spons. Vergeet niet om regelmatig het oppervlak van de steenstrips schoon te maken om ze in optimale staat te houden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het plaatsen van steenstrips een vaardigheid is die enige oefening en ervaring vereist. Als je twijfelt over je eigen vaardigheden, is het raadzaam om advies in te winnen bij een professional of een ervaren doe-het-zelver.

Volg deze stappen zorgvuldig op en geniet van het prachtige resultaat van je met steenstrips beklede muur!


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.