Bespaar op uw energierekening met na isoleren gevel aan de buitenkant

isolerenmetcaparol.be  » buitenkant, gevel, gevelisolatie »  Bespaar op uw energierekening met na isoleren gevel aan de buitenkant

Bespaar op uw energierekening met na isoleren gevel aan de buitenkant

0 Comments

Het na isoleren van de gevel aan de buitenkant kan een effectieve manier zijn om uw huis energiezuiniger te maken en uw energierekening te verlagen. Het kan ook helpen om het comfort in huis te verbeteren door tocht en koudebruggen te verminderen. In dit artikel zullen we uitleggen wat het na isoleren van de gevel inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is na isoleren van de gevel?

Na isoleren van de gevel aan de buitenkant betekent dat er isolatiemateriaal wordt aangebracht aan de buitenkant van uw huis, tussen het bestaande metselwerk en een nieuwe afwerkingslaag. Er zijn verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden voor deze methode, zoals EPS (geëxpandeerd polystyreen), XPS (geëxtrudeerd polystyreen) of minerale wol.

Voordelen van na isoleren gevel

Het na isoleren van de gevel heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een betere isolatie van uw huis, waardoor u minder hoeft te stoken en dus geld bespaart op uw energierekening. Daarnaast draagt het bij aan een vermindering van CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu.

Een ander voordeel is dat het comfort in huis verbetert. Doordat er minder tocht en koudebruggen zijn, zal uw woning warmer aanvoelen in de winter en koeler in de zomer. Dit kan ook leiden tot een verbetering van de luchtkwaliteit in huis.

Bovendien kan het na isoleren van de gevel ook de waarde van uw huis verhogen. Een goed geïsoleerd huis is namelijk aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan dus een hogere verkoopprijs opleveren.

Kosten en subsidie

De kosten voor het na isoleren van de gevel aan de buitenkant zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de oppervlakte van uw huis en de staat van het bestaande metselwerk. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €100 en €150 per vierkante meter.

Gelukkig zijn er ook verschillende subsidies beschikbaar om deze kosten te verlagen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Ook zijn er soms lokale subsidies beschikbaar via uw gemeente of provincie.

Conclusie

Het na isoleren van de gevel aan de buitenkant kan een effectieve manier zijn om uw huis energiezuiniger te maken en uw energierekening te verlagen. Het heeft verschillende voordelen, zoals een betere isolatie, verbeterd comfort in huis en een mogelijke waardestijging van uw huis. De kosten kunnen hoog zijn, maar er zijn gelukkig ook verschillende subsidies beschikbaar om deze te verlagen. Overweeg daarom zeker deze optie als u wilt investeren in een duurzamer huis.

 

5 Veelgestelde Vragen over Na Isoleren van Buitengevels

 1. Wat zijn de kosten voor het isoleren van een buitengevel?
 2. Hoeveel isolatie heb ik nodig voor mijn buitengevel?
 3. Welke materialen kan ik gebruiken om mijn gevel te isoleren?
 4. Hoe lang duurt het om een buitengevel te isoleren?
 5. Waarom zou ik mijn gevel isoleren?

Wat zijn de kosten voor het isoleren van een buitengevel?

De kosten voor het isoleren van een buitengevel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de oppervlakte van de gevel en de staat van het bestaande metselwerk. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €100 en €150 per vierkante meter.

Als u kiest voor duurzamere isolatiematerialen, zoals natuurlijke isolatie of gerecyclede materialen, kunnen de kosten hoger uitvallen. Ook als er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het repareren van beschadigd metselwerk of het aanbrengen van een nieuwe afwerkingslaag, kunnen de kosten stijgen.

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn om deze kosten te verlagen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Ook zijn er soms lokale subsidies beschikbaar via uw gemeente of provincie.

Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven voordat u een beslissing neemt over het laten isoleren van uw buitengevel. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk geld besparen.

Hoeveel isolatie heb ik nodig voor mijn buitengevel?

De hoeveelheid isolatie die u nodig heeft voor uw buitengevel hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal dat u gebruikt, de dikte van het materiaal en de grootte van uw gevel.

Om te bepalen hoeveel isolatie u nodig heeft, kunt u gebruik maken van een zogenaamde U-waarde berekening. Hierbij wordt gekeken naar de warmtedoorgangscoëfficiënt (U-waarde) van uw gevel. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat door de gevel per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen binnen en buiten.

Het doel is om deze U-waarde te verlagen naar een bepaald niveau dat past bij uw specifieke situatie en wensen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om te voldoen aan de geldende energieprestatienormen of om een bepaald comfortniveau te bereiken.

De benodigde dikte van het isolatiemateriaal hangt af van het gewenste niveau van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het isolerend vermogen van uw gevel. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden tussen kosten en effectiviteit.

Om de exacte hoeveelheid isolatiemateriaal te bepalen voor uw buitengevel, kunt u het beste een specialist raadplegen. Zij kunnen op basis van uw specifieke situatie en wensen een gedetailleerde berekening maken en u adviseren over welk type isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw gevel.

Welke materialen kan ik gebruiken om mijn gevel te isoleren?

Er zijn verschillende materialen die u kunt gebruiken om uw gevel te isoleren. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte materialen:

 1. EPS (geëxpandeerd polystyreen): Dit is een licht en goedkoop isolatiemateriaal dat vaak wordt gebruikt voor het na-isoleren van de gevel. Het heeft goede thermische eigenschappen en is gemakkelijk te verwerken.
 2. XPS (geëxtrudeerd polystyreen): Dit materiaal heeft een hogere druksterkte dan EPS en is daarom geschikt voor toepassingen waarbij er meer belasting op het materiaal komt te staan, zoals bijvoorbeeld ondergrondse toepassingen.
 3. Rotswol: Dit materiaal wordt gemaakt van vulkanisch gesteente en heeft goede akoestische eigenschappen. Het is ook brandwerend en waterafstotend.
 4. Glaswol: Dit materiaal wordt gemaakt van gerecyclede glasvezels en heeft goede thermische eigenschappen. Het is ook brandwerend en geluidsisolerend.
 5. Cellulose: Dit materiaal wordt gemaakt van gerecycled papier en karton en heeft goede thermische eigenschappen. Het kan worden ingeblazen in de gevelholte of worden aangebracht als plaatmateriaal.
 6. PUR-schuim: Dit materiaal heeft uitstekende thermische eigenschappen, maar kan moeilijker te verwerken zijn dan andere materialen omdat het uitzet tijdens het aanbrengen.

Het is belangrijk om bij de keuze van het isolatiemateriaal rekening te houden met factoren zoals de gewenste isolatiewaarde, de prijs, de verwerkbaarheid en de duurzaamheid van het materiaal. Het is daarom aan te raden om advies te vragen aan een specialist op het gebied van gevelisolatie.

Hoe lang duurt het om een buitengevel te isoleren?

De tijd die nodig is om een buitengevel te isoleren, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn de grootte van de gevel, het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt en de complexiteit van de gevel.

Over het algemeen kan het na-isoleren van een buitengevel enkele dagen tot enkele weken duren. Dit omvat meestal het verwijderen van eventuele bestaande gevelbekleding, het aanbrengen van isolatiemateriaal en nieuwe afwerkingen zoals pleisterwerk of steenstrips.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een ruwe schatting is en dat de exacte tijd die nodig is voor elk project kan variëren. Het is daarom altijd verstandig om uw specifieke situatie te bespreken met een professionele aannemer die u kan adviseren over de beste opties voor uw huis en budget.

Waarom zou ik mijn gevel isoleren?

Er zijn verschillende redenen waarom u uw gevel zou moeten isoleren:

 1. Energiebesparing: Het isoleren van uw gevel zorgt voor een betere isolatie van uw huis, waardoor u minder hoeft te stoken om uw huis warm te houden. Dit leidt tot een vermindering van uw energieverbruik en dus ook tot lagere energiekosten.
 2. Milieuvriendelijkheid: Door minder energie te verbruiken, wordt ook de CO2-uitstoot verminderd. Hierdoor draagt u bij aan een beter milieu en klimaat.
 3. Comfortabeler wonen: Een goed geïsoleerde gevel zorgt voor minder tocht en koudebruggen in huis, waardoor het comfortabeler wordt om in huis te zijn.
 4. Waardestijging van uw woning: Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan dus leiden tot een waardestijging van uw woning.
 5. Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie kan het ook helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen.

Kortom, het isoleren van uw gevel heeft veel voordelen die niet alleen u ten goede komen, maar ook de maatschappij als geheel. Het is daarom zeker de moeite waard om dit te overwegen als u wilt investeren in een duurzamere en comfortabelere woning.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.