De 4 meest gestelde vragen over isolatie van buitengevels: antwoorden op uw vragen!

isolerenmetcaparol.be  » gevel, gevelisolatie »  De 4 meest gestelde vragen over isolatie van buitengevels: antwoorden op uw vragen!

De 4 meest gestelde vragen over isolatie van buitengevels: antwoorden op uw vragen!

0 Comments

Isolatie van een buitengevel is een belangrijk onderdeel van het bouwen of renoveren van een huis. Isolatie vermindert de warmteverliezen en voorkomt condensvorming, waardoor het comfort in huis wordt verbeterd. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende manieren waarop je de buitengevel kunt isoleren.

De meest voorkomende manier van isolatie is door middel van spouwmuurisolatie. Hierbij wordt er isolatiemateriaal, zoals steenwol of glaswol, in de spouw tussen de gevelstenen geplaatst. Dit voorkomt dat warmteverlies optreedt door convectie en radiële straling.

Een andere manier om een buitengevel te isoleren is door middel van voorzetwandisolatie. Hierbij wordt er een extra wand aan de buitenzijde van het huis gemonteerd, die bestaat uit isolatiemateriaal zoals glaswol of polystyreen platen. Deze voorzetwand isoleert niet alleen tegen warmteverlies, maar ook tegen geluidsoverlast en luchtdichtheid.

Tot slot is er ook nog gevelisolatie met behulp van buitengevelbekleding. Dit betreft systemen met panelen die aan de buitenzijde van het huis bevestigd worden en bestaan uit verschillende materialen zoals hout, aluminium of kunststof. De panelen zijn voorzien van isolatiemateriaal, wat zorgt voor thermische isolatie en bescherming tegen weersinvloeden.

Het belangrijkste bij het isoleren van een buitengevel is dat je goed advies krijgt over welke methode het meest geschikt is voor jouw situatie en dat je goed materiaal gebruikt dat aan alle veiligheids- en milieuvoorschriften voldoet. Als je dit doet, dan profiteer je optimaal van alle voordelen die isolatie biedt!

De 4 meest gestelde vragen over isolatie buitengevels.

  1. Hoe dik moet buitenmuurisolatie zijn?
  2. Heeft het zin om 1 gevel te isoleren?
  3. Wat kost een buitenmuur isoleren?
  4. Wat is de beste isolatie voor buitenmuur?

Hoe dik moet buitenmuurisolatie zijn?

De dikte van buitenmuurisolatie hangt af van de specifieke situatie. Over het algemeen moet buitenmuurisolatie ongeveer 10 tot 15 cm dik zijn. Echter, als uw huis in een koudere klimaatzone ligt, moet de isolatiedikte mogelijk worden verhoogd tot 15 tot 20 cm.

Heeft het zin om 1 gevel te isoleren?

Ja, het heeft zin om 1 gevel te isoleren. Het isoleren van één gevel kan helpen om de energiekosten te verlagen en het binnenmilieu comfortabeler te maken. Isolatie helpt ook om koudebruggen te voorkomen en de warmteverliezen door de gevel te verminderen.

Wat kost een buitenmuur isoleren?

Het exacte bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de muur, het materiaal dat je kiest en de dikte van de isolatie. In het algemeen is een buitenmuur isoleren een investering die tussen €3.000 en €6.000 kan kosten.

Wat is de beste isolatie voor buitenmuur?

De beste isolatie voor een buitenmuur is PUR-schuim. Dit is een soort polyurethaanschuim dat wordt toegepast als isolatiemateriaal. Het is licht, sterk en heeft een hoge thermische isolatiewaarde. Het is ook vochtbestendig en heeft een goede akoestische isolatie. Daarnaast is het relatief goedkoop en makkelijk te verwerken.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.