Bespaar energie en verbeter uw comfort met spouwmuurisolatie van Thiers Horizon!

isolerenmetcaparol.be  » Uncategorized »  Bespaar energie en verbeter uw comfort met spouwmuurisolatie van Thiers Horizon!

Bespaar energie en verbeter uw comfort met spouwmuurisolatie van Thiers Horizon!

0 Comments

Spouwmuurisolatie: wat is het en waarom is het belangrijk?

Spouwmuurisolatie is een methode om de isolatiewaarde van je woning te verbeteren door isolatiemateriaal aan te brengen in de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Deze methode wordt steeds populairder omdat het een relatief goedkope manier is om energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren.

Waarom spouwmuurisolatie?

Een woning verliest veel warmte via de muren. Door deze muren te isoleren, kan er veel energie worden bespaard. Spouwmuurisolatie is hierbij een goede optie, omdat het relatief snel en goedkoop kan worden aangebracht. Bovendien hoef je niet je hele huis overhoop te halen om deze vorm van isolatie aan te brengen.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt er via kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur isolatiemateriaal ingespoten. Dit gebeurt onder hoge druk, zodat het materiaal zich goed verdeelt over de spouw. Het materiaal dat wordt gebruikt voor spouwmuurisolatie kan verschillen, maar vaak wordt er gebruik gemaakt van glas- of steenwol, EPS-parels of PUR-schuim.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie heeft verschillende voordelen:

1. Energiebesparing: door het isoleren van je muren kan er tot wel 30% op je energierekening worden bespaard.

2. Comfortabeler wonen: doordat er minder warmte verloren gaat via de muren, blijft het binnenshuis langer warm.

3. Geluidsisolatie: door het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw kunnen ook geluidsgolven worden tegengehouden.

4. Milieuvriendelijk: door minder energie te verbruiken draag je bij aan een beter milieu.

Kosten van spouwmuurisolatie

De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals grootte van de woning en type materiaal dat gebruikt wordt. Gemiddeld genomen kost het isoleren van een gemiddelde rijtjeswoning tussen €800 en €1500 euro.

Conclusie

Spouwmuurisolatie is een goede manier om energie te besparen en comfortabeler te wonen zonder al te grote ingrepen in huis. Door minder energie te verbruiken draag je bij aan een beter milieu én kun je flink besparen op je energierekening!

Wilt u ook energie besparen en comfortabeler wonen? Kies dan voor spouwmuurisolatie! Neem contact op met Thiers Horizon via de website https://thiers-horizon.be/spouwmuurisolatie-schoten/ en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het isoleren van uw spouwmuren. Bespaar op uw energierekening en draag bij aan een beter milieu!


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *