Ontdek de prijs per m2 voor gevelisolatie: waar moet u op letten?

isolerenmetcaparol.be  » gevelisolatie, m2, prijzen, wat »  Ontdek de prijs per m2 voor gevelisolatie: waar moet u op letten?

Ontdek de prijs per m2 voor gevelisolatie: waar moet u op letten?

0 Comments

Gevelisolatie is een uitstekende manier om uw huis te beschermen tegen warmteverlies en om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren. Maar wat kost gevelisolatie nu eigenlijk per vierkante meter? In dit artikel zullen we u meer vertellen over de prijs van gevelisolatie per m2 en waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste isolatiemethode.

De prijs van gevelisolatie per m2 hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag en de grootte van uw gevel. Over het algemeen kunt u rekenen op een prijs tussen de € 80 en € 150 per m2. Dit lijkt misschien veel, maar bedenk dat u op lange termijn veel geld kunt besparen op uw energierekening door te investeren in gevelisolatie.

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden bij gevelisolatie. De meest voorkomende materialen zijn EPS (geëxpandeerd polystyreen), XPS (geëxtrudeerd polystyreen), minerale wol en PUR (polyurethaan). Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u een keuze maakt.

Naast het type isolatiemateriaal is ook de dikte van de isolatielaag belangrijk bij het berekenen van de kosten voor gevelisolatie. Hoe dikker de laag, hoe hoger de prijs zal zijn. Het is echter belangrijk om niet te bezuinigen op dikte, omdat dit ten koste kan gaan van de effectiviteit van de isolatie.

Tot slot is de grootte van uw gevel een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs per m2. Hoe groter uw gevel, hoe hoger de totale kosten zullen zijn. Het is daarom belangrijk om een ​​goede inschatting te maken van de totale oppervlakte en deze te bespreken met een professionele isolatiespecialist.

Als u geïnteresseerd bent in gevelisolatie, is het belangrijk om offertes op te vragen bij verschillende isolatiespecialisten. Op deze manier kunt u verschillende prijzen vergelijken en de beste deal vinden voor uw specifieke situatie. Vergeet niet dat kwaliteit altijd voorop moet staan ​​bij het kiezen van een isolatiespecialist, dus kies niet alleen op basis van prijs.

In conclusie, gevelisolatie kan een investering zijn, maar het kan ook veel geld besparen op uw energierekening op lange termijn. De prijs per m2 hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag en de grootte van uw gevel. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u een keuze maakt en offertes op te vragen bij verschillende isolatiespecialisten om zo tot de beste deal te komen voor uw specifieke situatie.

 

6 Veelgestelde Vragen over de Prijs van Gevelisolatie per m2

 1. Wat is de gemiddelde prijs voor gevelisolatie per m2?
 2. Welke materialen worden gebruikt voor gevelisolatie?
 3. Wat zijn de voordelen van gevelisolatie?
 4. Zijn er subsidiemogelijkheden voor gevelisolatie?
 5. Hoeveel energie bespaar ik met gevelisolatie?
 6. Is het verstandig om zelf een gevel te isoleren of moet ik een specialist inhuren?

Wat is de gemiddelde prijs voor gevelisolatie per m2?

De gemiddelde prijs voor gevelisolatie per m2 kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag en de grootte van uw gevel. Over het algemeen kunt u rekenen op een prijs tussen de € 80 en € 150 per m2. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit slechts een schatting is en dat de uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van uw specifieke situatie en de isolatiespecialist die u kiest. Het is daarom altijd verstandig om offertes op te vragen bij verschillende isolatiespecialisten om zo tot de beste deal te komen voor uw specifieke situatie.

Welke materialen worden gebruikt voor gevelisolatie?

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor gevelisolatie. De keuze voor het juiste isolatiemateriaal hangt af van verschillende factoren, zoals het budget, de gewenste isolatiewaarde en de specifieke kenmerken van uw woning. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt voor gevelisolatie:

 1. EPS (geëxpandeerd polystyreen): dit is een lichtgewicht isolatiemateriaal dat vaak wordt gebruikt voor gevelisolatie. Het heeft goede thermische eigenschappen en is relatief goedkoop.
 2. XPS (geëxtrudeerd polystyreen): dit materiaal heeft vergelijkbare eigenschappen als EPS, maar is iets duurder en heeft een hogere druksterkte.
 3. Minerale wol: dit materiaal wordt gemaakt van steen of glasvezels en heeft uitstekende thermische eigenschappen. Het is ook brandveilig en geluidsisolerend.
 4. PUR (polyurethaan): dit materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en kan in dunne lagen worden aangebracht. Het is echter duurder dan andere materialen en kan schadelijke stoffen uitstoten tijdens de productie.
 5. PIR (polyisocyanuraat): dit materiaal heeft vergelijkbare eigenschappen als PUR, maar is beter bestand tegen vocht.
 6. Houtvezel: dit materiaal wordt gemaakt van houtvezels en heeft goede thermische eigenschappen en vochtregulerende eigenschappen.
 7. Kurk: kurkisolatie heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en is ook geluidsisolerend. Het is echter duurder dan andere materialen en kan gevoelig zijn voor vocht.

De keuze voor het juiste isolatiemateriaal hangt af van verschillende factoren, zoals de gewenste isolatiewaarde, de prijs en de specifieke kenmerken van uw woning. Het is daarom belangrijk om advies in te winnen bij een professionele isolatiespecialist voordat u een keuze maakt.

Wat zijn de voordelen van gevelisolatie?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het isoleren van uw gevel. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen:

 1. Energiebesparing: Gevelisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat via de muren van uw huis. Hierdoor hoeft u minder te stoken om uw huis op temperatuur te houden, wat leidt tot een lagere energierekening.
 2. Comfort: Door het isoleren van uw gevel blijft de warmte beter binnen, waardoor het comfort in uw woning toeneemt. U heeft minder last van koude en tochtige plekken en kunt genieten van een aangename binnentemperatuur.
 3. Geluidsisolatie: Gevelisolatie kan ook helpen om geluidsoverlast te verminderen. Het isolatiemateriaal dempt geluidsgolven, waardoor u minder last heeft van lawaai van buitenaf.
 4. Milieuvriendelijkheid: Door te investeren in gevelisolatie vermindert u de CO2-uitstoot van uw huis en draagt u bij aan een beter milieu.
 5. Waardevermeerdering: Een goed geïsoleerde woning is meer waard dan een niet-geïsoleerde woning. Door te investeren in gevelisolatie kunt u dus ook de waarde van uw woning verhogen.
 6. Vermindering vochtproblemen: Goede gevelisolatie zorgt ervoor dat er minder vocht binnendringt in de muren, waardoor er minder kans is op vochtproblemen zoals schimmelvorming en vochtplekken.

Kortom, het isoleren van uw gevel heeft veel voordelen. Het zorgt voor energiebesparing, meer comfort, geluidsisolatie, milieuvriendelijkheid, waardevermeerdering en vermindering van vochtproblemen. Overweegt u om uw gevel te isoleren? Raadpleeg dan een professional om u te helpen bij het kiezen van de beste isolatiemethode voor uw woning.

Zijn er subsidiemogelijkheden voor gevelisolatie?

Ja, er zijn subsidiemogelijkheden voor gevelisolatie in België. De overheid heeft verschillende maatregelen genomen om de investering in energiebesparende maatregelen te stimuleren, waaronder gevelisolatie.

In Vlaanderen is er bijvoorbeeld de renovatiepremie, die kan worden aangevraagd voor verschillende renovatiewerken, waaronder gevelisolatie. De premie bedraagt ​​20% of 30% van de totale factuur, afhankelijk van het inkomen van de aanvrager. Er zijn ook premies beschikbaar voor wie investeert in muurisolatie en dakisolatie.

Daarnaast is er ook een belastingvermindering beschikbaar voor energiebesparende investeringen, waaronder gevelisolatie. Dit betekent dat u een bepaald percentage van uw uitgaven kunt aftrekken van uw belastingaangifte.

In Wallonië en Brussel zijn er ook verschillende subsidieprogramma’s beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, waaronder gevelisolatie. Het is belangrijk om te controleren wat de specifieke vereisten en criteria zijn voor elk programma voordat u een aanvraag indient.

Het is belangrijk op te merken dat deze subsidies en premies regelmatig veranderen en kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en situatie. Het is daarom altijd raadzaam om op de hoogte te blijven van actuele subsidiemogelijkheden door contact op te nemen met uw gemeente of provincie of door een erkend isolatiespecialist te raadplegen.

Hoeveel energie bespaar ik met gevelisolatie?

Gevelisolatie is een uitstekende manier om uw huis te beschermen tegen warmteverlies en om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren. Maar hoeveel energie kunt u nu eigenlijk besparen met gevelisolatie? In dit artikel zullen we u meer vertellen over de mogelijke besparingen en voordelen van gevelisolatie.

Het isoleren van uw gevel kan u helpen om tot wel 30% te besparen op uw energierekening. Dit komt doordat de isolatielaag ervoor zorgt dat er minder warmte verloren gaat via uw gevel, waardoor u minder hoeft te stoken om uw huis op temperatuur te houden. Dit kan resulteren in een aanzienlijke besparing op uw energierekening, vooral als u in een oudere woning woont waarbij de gevel nog niet is geïsoleerd.

Bovendien kan gevelisolatie ook bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Door minder energie te verbruiken, draagt u bij aan het verminderen van de belasting op het milieu. Dit betekent dat u niet alleen geld bespaart, maar ook bijdraagt aan een betere leefomgeving.

Een ander voordeel van gevelisolatie is dat het zorgt voor meer comfort in huis. Wanneer uw woning goed is geïsoleerd, blijft het binnen warmer in de winter en koeler in de zomer. Dit betekent dat u minder afhankelijk bent van verwarming en airconditioning, wat weer resulteert in lagere energiekosten.

Tot slot kan gevelisolatie ook leiden tot een hogere waarde van uw woning. Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan daarom resulteren in een hogere verkoopprijs.

In conclusie, gevelisolatie kan u helpen om tot wel 30% te besparen op uw energierekening, bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot, zorgen voor meer comfort in huis en leiden tot een hogere waarde van uw woning. Het is daarom zeker de moeite waard om te overwegen om uw gevel te isoleren. Raadpleeg een professionele isolatiespecialist voor advies over welke isolatiemethode het beste past bij uw specifieke situatie.

Is het verstandig om zelf een gevel te isoleren of moet ik een specialist inhuren?

Het isoleren van een gevel is een complex proces dat veel kennis en ervaring vereist. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te besparen op kosten door het zelf te doen, is het over het algemeen verstandiger om een ​​specialist in te huren voor deze klus. Hier zijn een paar redenen waarom:

 1. Veiligheid: Het isoleren van een gevel kan gevaarlijk zijn, vooral als u op hoogte werkt. Een specialist heeft de juiste apparatuur en ervaring om dit veilig te doen.
 2. Expertise: Een specialist heeft uitgebreide kennis van de verschillende soorten isolatiematerialen en -methoden en kan u helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw woning.
 3. Kwaliteit: Een specialist zal hoogwaardige materialen gebruiken en zorgen voor een goede afwerking, wat essentieel is voor de effectiviteit van de isolatie.
 4. Garantie: Als u zelf de gevel isoleert, heeft u geen garantie als er iets misgaat. Als u echter een specialist inhuurt, krijgt u vaak garanties op hun werk.
 5. Kostenbesparing op lange termijn: Hoewel het inhuren van een specialist initieel duurder lijkt, kan dit op lange termijn kostenbesparend zijn omdat goed uitgevoerde isolatie zorgt voor lagere energierekeningen.

Kortom, hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf uw gevel te isoleren, is het over het algemeen verstandiger om een ​​specialist in te huren voor deze klus. Dit zal niet alleen zorgen voor veiligheid en kwaliteit, maar kan ook op lange termijn kostenbesparend zijn.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.